‘Roma’ op het witte doek

Deze speelweek is de Netflix productie ‘Roma’ te zien op het witte doek. De streamingdienst biedt de film ook aan op hun eigen kanaal, maar donderdag 3 januari was de première van de film in Slieker en de grote zaal was bijna vol!

Het is een absolute aanrader om ‘Roma’ in een bioscoopzaal met een magnifiek beeld en geluid over je heen te laten komen. T/m 12 januari is ‘Roma’ te zien in Slieker.

Roma (Alfonso Cuarón)
Roma volgt het wel en wee van Cleo, een huishoudelijke hulp en kinderoppas die een onmisbare rol speelt in een middenklassegezin in Mexico. Winnaar Gouden Leeuw Venetië 2018 voor Beste Film en genomineerd voor drie Golden Globes: Beste regie (Alfonso Cuarón), Beste scenario (Alfonso Cuarón) en Beste buitenlandse film.

Waarom in het filmtheater te zien?
Regisseur Cuarón in de Volkskrant: ‘Een film zoals deze, wat dan een vreemde-taalfilm heet, en ook nog zonder sterrencast, is  geen eenvoudige bioscooprelease. Dankzij Netflix weet de hele wereld van het bestaan van Roma – dat is een geweldig cadeau’.

Tot voor kort stond Netflix de eigen films hooguit een excuusrelease toe: een weekje of wat in roulatie in enkele Amerikaanse bioscopen, om zo te voldoen aan het Oscarreglement, dat onder meer voorschrijft dat een film in de bioscoop moet draaien. Nu aan die eis voldaan is, lijkt het niet ondenkbaar dat ‘Roma’ meerder Oscarnominaties zal ontvangen, bijvoorbeeld die voor ‘Beste actrice’ voor kindermeisje Cleo (debutant Yalitza Aparicio).

 

 

DELEN: